معایب و مزایای جرم گیری دندان یکی از نکاتی است که در هنگام انجام جرم گیری باید به آن توجه نمود. به طور کلی، بسیاری از متخصصان برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و بیماری لثه، جرم گیری دندان را پیشنهاد می کنند. این انتخاب همچنین می تواند پس از درمان پریودنتیت انجام شود تا از بازگشت بیماری جلوگیری کند و هدف از آن، از بین بردن لایه چسبنده میکروارگانیسمی که به آن پلاک گفته می شود از تمام سطوح دندان است.

اما این روش زیبایی و ترمیمی دندانپزشکی می‌تواند مزایا و معایبی نیز داشته باشد. در این مقاله به همه چیز درباره عوارض جرم گیری دندان خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

معایب و مزایای جرم گیری دندان

عوارض جرم گیری دندان چیست؟

این رویکرد تخصصی برای تمیز کردن جرم روی مینای دندان و حفظ سلامت دهان و دندان ها، انجام می شود و با این روش درمانی، میزان پوسیدگی دندان به حداقل می رسد. اما در این میان، در موارد محدودی می ‌تواند پیامدهای منفی را به همراه داشته باشد که به عنوان عوارض شناخته می شوند. این عوارض گاهی موقت و گاهی طولانی هستند. این عوارض به شرح ذیل است:

  • حساسیت دندان ها

هنگامی که جرم برای مدت طولانی روی دندان باقی می ماند، بدون شک یک لایه ضخیم روی دندان ها شکل می گیرد. با ظاهر شدن جرم گیری، لایه ای که روی دندان ایجاد شده برداشته می شود. با خلاص شدن از شر این لایه، دندان پس از مدت زمان طولانی در معرض هوا، نوشیدنی ها و وعده های غذایی با دما تحت تاثیر قرار می گیرد.

به همین دلیل، فرد در دندان یا لثه خود کمی حساسیت و درد را تجربه می کند. این تاثیر وجه گذرا معمولاً پس از چند روز از بین می رود و از عوارض صورت طولانی مدت به حساب نمی آید.

  • تورم و تحریک لثه ها

روش جرم گیری دندان می تواند باعث تورم مختصر لثه ها شود. این تورم به طور معمول پس از چند روز از بین می رود. در موارد غیر معمول، می ‌تواند نشانه‌ای از عفونت باشد که ممکن است با آنتی بیوتیک‌ هایی که از طریق دندانپزشک شما تجویز می‌شود، بر طرف شود.

  • عفونت دندان

عفونت یک عارضه بی سابقه است. افرادی که بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی کنند، نسبت به انسان‌ های مختلف بیشتر در معرض این وضعیت قرار دارند.

  • خونریزی لثه

خونریز لثه‌ ، از جمله عوارض جرم گیری دندان است که در فردی مبتلا به بیماری پریودنتال می تواند شدید باشد، دفع پلاک و جرم در کنار و زیر لثه‌ها نیز ممکن است باعث خونریزی کوتاه مدت و خونریزی جزئی در داخل لثه شود. مشاهده خونریزی متوسط پس از درمان ممکن است طبیعی باشد. اما اگر عمق آن بیش از حد باشد، باید در اولین فرصت برای جلوگیری و درمان به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

  • شکاف بین دندان ها

پس از جرم گیری دندا، ممکن است شکاف‌های کوچکی در بین مینای دندان بوجود بیاید. به طور کلی، مناطقی در میان مینا وجود دارد که بسیار کوچک و برخی دیگر بزرگتر هستند. وعده‌های غذایی که روی مینای دندان جمع می‌شوند و پلاک و جرم ایجاد می‌ کنند، مرحله به مرحله این شکاف ‌ها را پر می‌ کنند. پس از مدتی، شکاف ها ناپدید می شوند یا کوچکتر به نظر می رسند. با از بین رفتن پلاک دندانی، ممکن است این شکاف ها بیشتر نمایان شود.

  • درد لثه

برداشتن پلاک و جرم از روی دندان نزدیک به لثه یا زیر خط لثه می ‌تواند باعث ایجاد درد در داخل لثه شود. این درد لثه معمولاً پس از پاکسازی عمیق، طبیعی است. اما این درد مختصر است و ممکن است شستشو با آب نمک برطرف شود. همچنین می توانید برای کاهش عوارض از مسکن های بدون نسخه استفاده نمایید.

عوارض جرم گیری دندان چیست؟

دلایل ایجاد جرم دندان

دندانپزشکان اکیداً به انسان توصیه می کنند که حداقل هر 12 ماه یا هر 6 ماه یکبار برای آزمایش وضعیت عمومی دندان به دندانپزشک مراجعه کنند و ترمیم دندان را انجام دهند. به این ترتیب در صورت پوسیدگی مینای دندان ممکن است به سرعت جلوی آن ها گرفته شود. همچنین اگر پلاک های دندانی در دندان و در کنار لثه وجود داشته باشد، با استفاده از جرم گیری از بین می روند. اکثر افرادی که به‌ مشکلات ذکر شده مبتلا هستند، از روش جرم ‌گیری برای درمان استفاده می ‌کنند.

لایه ها و رسوبات سختی که روی مینا باقی می مانند و به عنوان پلاک شناخته می شوند را نمی توان با استفاده از نخ دندان و مسواک زدن از بین برد و بهترین روش ممکن برای از بین بردن آن ها جرم گیری دندان است. البته برای جرم گیری دندان در خانه نیز روش‌هایی وجود دارد؛ با این حال این روش می‌تواند بهترین گزینه باشد.

آیا جرم گیری به مینای دندان آسیب می رساند؟

پس از جرم گیری دندان، با توجه به اینکه به لثه و دندان نیرو وارد شده است، ممکن است مینای دندان برای مئت کوتاهی حساس شود، که طبیعی است. از آنجا که جرم مانند یک عایق عمل می کند و اکنون دیگر اجازه نمی دهد مینای دندان به خوبی در برابر واکنش های حرارتی واکنش نشان دهد، به همین دلیل است که پس از جرم گیری، مینای دندان کمی نسبت به گرما و سرما حساس می‌شود، این حس موقتی است و پس از مدتی از بین می رود. استفاده از ضد حساسیت ها یک راه خوب و بسیار موثر برای از بین بردن این واکنش می‌باشد.

آیا جرم گیری به مینای دندان آسیب می رساند؟

آیا جرم گیری دندان باعث درد و حساسیت در داخل دندان می شود؟

درد و حساسیت دندان پس از جرم گیری مطمئناً یک مشکل طبیعی و موقت است. به طور میانگین ممکن است این درد و حساسیت را به مدت یک هفته تجربه نمایید. خوشبختانه بعد از این دوران، درد و حساسیت دندان ها از بین می‌رود. اگر شما از جمله افرادی هستید که به این حساسیت مبتلا هستید، می توانید از خمیر دندان ضد حساسیت استفاده کنید. توجه: اگر درد و حساسیت دندان بیشتر شد یا با گذشت زمان دیگر افزایش یافت، حتماً این مشکل را با دندانپزشک خود در میان بگذارید زیرا باید هدف و علت آن مشخص شود تا پزشک بتواند عوارض جرم گیری دندان را به حداقل برساند.

آیا جرم گیری باعث لق شدن دندان می شود؟

برخی از انسان ها به اشتباه تصور می کنند که یکی از عوارض جرم گیری دندان لق شدن دندان می باشد. علت این که انسان به این نوع تصور غلط دچار می شود این است که پلاک از بین می رود، افراد احساس می کنند دندان هایشان لق شده است اما این به این خاطر است که جرم ها در کنار لثه ها کلا از بین رفته اند. به طور کلی می توان گفت این تصور کاملا اشتباه هست و در عوارض جرم گیری دندان چنین چیزی وجود ندارد و تنها این احساس بخاطر از بین رفتن جرم های اطراف دندان و لثه می باشد.

آیا جرم گیری به دندان آسیب می رساند؟

یکی دیگر از تصورات نادرست غیرمعمول این است که انجام این کار به دندان آسیب می رساند و باعث پوسیدگی آن ها می شود. این مفهوم که باعث سایش، پوسیدگی، لق شدن، حساسیت و غیره دندان می شود کاملا اشتباه است و شامل چنین مواردی نمی شود‌. تصوری که تعداد کمی از انسان ها از این تکنیک دارند این است که لایه ای از بافت مینای دندان از بین می رود. این باور کاملاً اشتباه است.

در واقع لایه ای از جرم و پلاک که روی دندان شکل گرفته و سفت شده است، از بین می رود. البته به این نکته توجه داشته باشید که بافت دندان به سختی دستکاری می شود و زبر می شود. اما این ناهمواری را می توان از طریق خود دندانپزشک در پایان جلسه درمان برطرف کرد.

استفاده از این روش باعث می‌شود سلامت دهان و دندان حفظ شود. جرم گیری به تقویت بافت لثه نیز کمک شایانی می کند. علت پوسیدگی مینای دندان، پلاک دندانی است. توجه داشته باشید که اگر پلاک دندان در داخل دهان باقی بماند، ممکن است باعث مشکلات زیادی شود.

آیا جرم گیری به دندان آسیب می رساند؟

عوارض وجود جرم دندان برای قلب و عروق

بیماری هایی که ممکن است به دلیل پلاک دندان ایجاد شوند عبارتند از:

  • آرترواسکلروز
  • آنژین صدری
  • حمله قلبی
  • حمله قلبی عروقی

علاوه بر این، کسانی که مشکلات دریچه کرونر قلب همراه با پرولاپس دارند یا کسانی که پیوند دریچه کرونر قلب انجام داده‌اند، بسیار حساس و مستعد ابتلا به این میکروارگانیسم‌ ها هستند. حتی در زمان پرکردن مینای دندان این افراد، انجام پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی روی آنها حیاتی است. اگر باکتری به آن دریچه ها و غشای داخلی کرونری قلب برسد، خطر آلودگی غشای داخلی قلب و دریچه های کرونری و رد پیوند زیاد است.

مزایای جرم گیری دندان

  • جلوگیری از پوسیدگی مینای دندان: اولین و حداکثر فایده مهمی که ممکن است برای جرم گیری دندان در نظر گرفته شود، جلوگیری از پوسیدگی مینای دندان است. همانطور که می دانید، تجمع پلاک در مینای دندان باعث می شود که دندان جرم گرفته و ظاهری نامناسب داشته باشد. بنابراین که اگر اقدامات درمانی مناسب برای از بین بردن آن پلاک ها انجام نشود، دندان به مرور زمان پوسیده می شود.
مزایای جرم گیری دندان
  • مزیت دومی که ممکن است در رابطه با جرم گیری دندان بیان شود، پیشگیری از بیماری های لثه است. باید بدانید که پلاک ها و میکروارگانیسم ها به مرور زمان در زیر خط لثه جمع می شوند و این باعث آسیب به بافت لثه و عفونت آن می شود. از طرف دیگر، تجمع آن میکروارگانیسم‌ها و پلاک‌ها در زیر لثه همیشه قابل مشاهده نیست، بنابراین ممکن است بر تناسب ریشه دندان تأثیر بگذارد. خوشبختانه امروزه راه‌حل‌هایی وجود دارد که ممکن است برای نجات شما از چنین مشکلاتی استفاده شود و جرم گیری دندان نیز چنین راه‌حلی است.
  • از بین بردن جرم و پلاک دندانی باعث از بین رفتن بوی بد دهان نیز می شود. بوی بد دهان دلایل مختلفی دارد که یکی از مهم‌ترین آن ها جرم دندان است.
  • از دیگر مزیت های مهم جرمگیری دندان، سفید شدن دندان. از بین رفتن پلاک دندانی باعث سفیدی دندان و از بین رفتن زردی دندان نیز می‌شود.

چگونه می توانم عوارض جرم گیری دندان را از بین ببریم؟

برای جلوگیری از عوارض جرم گیری دندان حتما به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • هنگام مسواک زدن، مراقب باشید که دندان خود را با موفقیت و به طور کامل تمیز کنید. در واقع مسواک زدن را باید دو بار در روز تکرار کنید. از استفاده روز به روز از نخ دندان غافل نشوید.
  • می توانید دهان خود را از طریق شستن دهان خود هر روز با دهانشویه یا محلول آب نمک ضدعفونی کنید، البته نباید زیاده روی نکنید.
  • در سال چند بار به دندانپزشکی مراجعه کنید. اگر دچار بیماری هستید، حتما آن را برای دندانپزشک خود مطرح کنید. با مراقبت های توصیه شده توسط پزشک غافل نشوید تا بتوانید عوارضد را به حداقل برسانید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *