عصب کشی در بارداری

ایا می توان در دوران بارداری عصب کشی دندان را انجام داد؟ این سوالی است که ذهن بیشتر خانم های باردار را درگیر کرده است. درمان ریشه یا عصب کشی موثرترین روش برای حفظ مینای دندانی است که به دلیل عفونت به طور جدی شکسته یا دچار آبسه شده است. در این نوع شرایط، دندان‌ها ممکن است نگه داشته شوند و می ‌توان از کشیدن دندان‌ ها جلوگیری کرد. بسیاری از خانم های باردار نگران نتیجه عصب کشی دندان در جنین در حال رشد خود هستند.

متخصصان زنان به طور معمول توصیه می کنند که نوزاد در حال رشد در داخل رحم از قرار گرفتن در وسط هر گونه خطر و آسیب، حتی خطرات جزئی، نگهداری شود. روش استاندارد طلایی برای حفظ سلامت بارداری در درمان های دندانپزشکی این است که تمام درمان های دندانپزشکی غیر ضروری را تا پس از زایمان به تعویق بیندازید. در طول این مقاله قصد داریم به هر آن چیزی که لازم است درباره عصب کشی در بارداری بدانید، بپردازیم.

عصبی کشی در بارداری چگونه است؟

عصبی کشی در بارداری چگونه است؟

معمولا خانم های باردار با درد شدید به دندانپزشکی مراجعه می کنند. بیشتر این دندان‌ ها درمان ریشه می‌ خواهند. اما به دلیل دیدگاه نادرست مبتلایان ، بسیاری از مراکز از ارائه خدمات به خانم های باردار به ویژه در سه ماهه اول خودداری می کنند. واقعیت این است که درمان عصب کشی ممکن است برای خانم های باردار معمولی در مرحله ای از بارداری اجرا شود.

با این حال، بسیار مطلوب است که این درمان ها اغلب در سه ماهه دوم قرار گیرند. درد یک پدیده استرس زا است که ممکن است تمام عناصر جسمی، روانی و اجتماعی افراد را مختل کند. البته فراموش نشود که درد دندان عصب کشی شده نیز می تواند پس از درمان ریشه رخ دهد.

دلایل دندان درد در بارداری

  • تهوع صبحگاهی: ورود اسید معده به دهان باعث پوسیدگی دندان ها می شود. ‌
  • رژیم غذایی: تغییرات رژیم غذایی در دوران بارداری باعث پوسیدگی دندان ها می شود. زیرا تمایل به غذاها و نوشیدنی های شیرین در طول این دوران افزایش خواهد یافت.
  • تحریک و عفونت لثه: تنظیمات هورمونی درون بدن در برخی از نقاط این دوره باعث عفونت لثه می شود. آبسه لثه و بیماری های دندانی از مسائل عادی در دوران بارداری نیستند. سالم نگه داشتن لثه در این دوران بسیار اهمیت دارد.
  • کمبود کلسیم: در دوران بارداری، نیاز بدن به کلسیم برای رشد استخوان افزایش می یابد. کمبود کلسیم باعث کمبود دندان و باعث پوسیدگی مینای دندان و دندان درد و کشیدن دندان می شود.

نحوه درمان دندان درد در دوران بارداری

نحوه درمان دندان درد در دوران بارداری

بر اساس فرآیند قانونی عصب کشی دندان در بارداری، دندانپزشک درخواست نامه کتبی جلسه ای از پزشک تحت نظارت او می کند. در این نامه باید مجوز انجام درمان دندانپزشکی، زمان مناسب، مدت زمان مناسب درمان، بیهوشی و رادیوگرافی اشعه ایکس توضیح داده شود. دندانپزشکان برای برخورد با خانم‌های باردار در دانشکده‌ ها آموزش دیده‌اند و راه‌ هایی را برای برخورد خوب با آن ‌ها تشخیص می ‌دهند‌‌‌.

اما برای شروع به دلایل مجرمانه (به دلیل اینکه یک خانم باردار زیر نظر پزشکان دیگر است) مستلزم یک مداخله از سمت پزشک اصلی است. دندانپزشکان معمولا برای انجام عصب کشی در بارداری از پزشک معالج اجازه کتبی برای انجام درمان می خواهند. اما از منظر جنایی، شروع یک درمان اورژانسی علیرغم یک جلسه تلفنی با پزشک و یا بدون مشورت و کسب اجازه از ایشان می‌تواند تکمیل می شود.

  • رادیوگرافی

مطالعات تأیید کرده اند که مضرات اشعه ایکس دندان بسیار اندک است. به طوری که حتی پرتوهای خورشید در بازه زمانی طولانی نسبت به پرتوهای رادیوگرافی دندان برای همه دارای انرژی جهش زا هستند. به خصوص با فناوری جدید و فناوری رادیوگرافی مجازی، دوز مورد استفاده برای مبتلایان بسیار کمتر شده است. اما در نهایت، این اشعه‌ها مضر هستند. در خانم های باردار، به دلیل وجود جنین در حال رشد، این حساسیت ها بسیار بیشتر است. اما به این معنی نیست که خانم های باردار دیگر نباید رادیوگرافی بگیرند.

اگر نیاز اولیه وجود داشته باشد (مثلاً قبل از عصب کشی)، جمع آوری رادیوگرافی در سطوح استثنایی باردار بودن، امکان پذیر است. علاوه بر این، هر چه از ابتدای بارداری به سر می بریم، خطرات اشعه ایکس برای جنین بسیار کمتر می شود. استفاده از پوشش سرب در منابع محدودی تایید شده است، با این حال سیر تابش همیشه در بسیاری از موارد به جنین نزدیک‌ نیست، بنابراین خطرات در واقع حداقل هستند.

البته والدین در این شرایط از خطرات این موضوع برای جنین خود می ترسند. این مشکل در طول جلسه با پزشک معالج و سوابق ارائه شده از طریق دندانپزشک برطرف می شود. اگر مادر در حال حاضر نیازی به انجام رادیوگرافی ندارند، درمان اورژانسی ممکن است بدون رادیوگرافی در زیر شرایط مطمئن انجام شود.

  • درمان های دارویی

استامینوفن حداکثر مسکنی است که توسط دندانپزشکان برای زنان باردار تایید شده است. اما در سه ماهه اول و دوم‌ ایبوپروفن نیز می تواند به عنوان یک داروی ضد التهابی استفاده شود. آسپرین و قرص های مخلوط حاوی آن دیگر نباید در هیچ یک از سطوح بارداری استفاده شوند. آموکسی سیلین و قرص های مختلف از دسته های خود پنی سیلین برای خانم های باردار قابل استفاده است. با این حال، دیگر حوزه درمان دندان را به خود اختصاص نمی دهد و اغلب نیازی برای آن ها وجود ندارد.

مترونیدازول در زنان باردار برای اهداف دندانپزشکی منع مصرف دارد. علیرغم تمام دلایل فوق، استفاده از هر نوع دارو، همراه با داروهای بدون نسخه یا حتی مواد مغذی و مکمل ها، در برخی از مراحل بارداری باید با توصیه پزشک معالج انجام شود.

آیا عصب کشی در بارداری خطرناک است؟

عصب کشی در بارداری

بارداری می تواند خانم باردار را در معرض بیماری های مختلف قرار دهد. البته دیگر این جمله دلالت بر این ندارد که علت ابتلای فرد باردار بودن اوست. در واقع، اگر خانم ‌ها قبل از زمان بارداری مشکلاتی با سلامت دندان‌شان داشته باشند یا در خطر ابتلا به آن‌ ها قرار داشته باشند، این مسائل کاملاً در طول دوران بارداری برجسته می‌ شوند. برخی از آن مشکلات به حدی آزاردهنده است که تا زمانی که باردار بودن تمام نشود و درمان فوری لازم نباشد، نمی توان آنها را تحمل کرد.

عصب کشی در بارداری یکی از مشکلاتی است که تحمل آن در حقیقت سخت است و می خواهد هر چه سریع تر درمان شود. اما سوال این است که آیا شما قادر به انجام آن هستید؟ آیا از بین بردن عصب دندان در مقطعی از بارداری برای مادر و جنین خطرناک خواهد بود؟

مهم است که بگوییم درمان ریشه در برخی از مراحل باردار شدن، دیگر مشکلات مهمی برای شما و فرزندانتان ایجاد نمی کند، اما هر از چند گاهی می تواند خطرآفرین باشد. بنابراین، بسیار بهتر است که خطرات احتمالی این مشکل را بیشتر بررسی کنید و به سلامت خود بیشتر توجه کنید.

اهمیت عصب کشی در دوران بارداری

بارداری همچنین ممکن است به دلیل بیماری صبحگاهی و اسیدیته زیاد داخل دهان، هوس خوردن میان وعده های قندی و … باعث ایجاد مشکلات دندانی شود. برخی از خانم ها به دلیل نگرانی در مورد بارداری، مراقبت از دندان و ریشه را در طول بارداری به تعویق می اندازند. ترس از پوسیدگی دندان در تمام دوران بارداری عادی است. با این حال، اکنون به تعویق انداختن درمان های دندانپزشکی در دوران بارداری بسیار مورد تایید است.

در صورت امکان، عصب کشی دندان بارداری را در سه ماهه دوم بارداری در حالی که حالت تهوع فروکش کرده است، برنامه ریزی کنید. آمالگام هایی که برای پرکردن مینای دندان استفاده می شود شامل جیوه هستند و این موثرترین دردسری است که می تواند کودک را دچار مشکل کند. در چنین مواردی دندانپزشک می تواند دندان ها را با مواد مختصر پر کند و درمان نهایی را پس از زایمان انجام دهد. علیرغم این خطرات کوچک، درمان و استخراج ریشه در برخی از مراحل بارداری بالاتر از انتظار است.

عدم مقابله با عفونت یا مشکلات مختلف دندانی ممکن است برای مادر و کودک بسیار خطرناک باشد. هنگامی که باردار هستید، با دندانپزشک خود صحبت کنید و مشکلات و علائم خود را به او منتقل کنید. درمان ریشه موثرترین روش برای حفظ دندانی است که به دلیل عفونت به طور جدی شکسته یا دچار آبسه شده است. متخصصان زنان به طور معمول توصیه می کنند که نوزاد در حال رشد در داخل رحم از قرار گرفتن در وسط هر گونه خطر و آسیب، حتی خطرات جزئی، نگهداری شود.


همچنین بخوانید

20 روش جرم گیری دندان در خانه


خطرات عصب کشی در بارداری

خطرات عصب کشی در بارداری

از جمله حداکثر خطرات حیاتی کشیدن عصب در مراحلی از بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • نتایج اشعه ایکس

همانطور که می دانید، دندانپزشک با هدف داشتن دید کامل از میزان پوسیدگی دندان، عکس هایی از دندان را درخواست می کند. عکاسی از دندان با استفاده از فناوری اشعه ایکس تکمیل ی شود. اگرچه اسناد تأیید می کنند که خانم های باردار دیگر نباید در معرض اشعه ایکس قرار گیرند. اما اشعه ایکس مورد استفاده در دندانپزشکی همیشه برای جنین خطرناک نیست.

با این حال، با این وجود توصیه می ‌شود که در طول مدت بارداری مراقب عکس ‌های دندانپزشکی باشید. به عنوان مثال، از یک پیش بند یا یقه محافظ استفاده کنید. با این حال، اشعه ایکس همراه با دهان شما راحت ترین تماس را دارد و دیگر با نواحی دیگر بدن ارتباط نمی گیرد. توجه داشته باشید که علاوه بر اشعه ایکس، حداکثر دارویی که باید در طول مدت درمان استفاده کنید می ‌تواند نتایج جزئی برای شما داشته باشد.

  • اثرات بیهوشی و بی حسی

گاهی اوقات درمان ریشه در طول دوران بارداری بدون بیهوشی انجام می شود. بنابراین ابتدا باید مطمئن شوید که آیا برای درمان بیهوشی می خواهید یا نه؟ گاهی اوقات دندانپزشک از دوز بسیار کمی از این ابزارها برای خانم های باردار استفاده می کند. البته، علاوه بر این باید در نظر داشته باشید که درد ممکن در حین استخراج مینا برای جنین خطرناک باشد. به عبارت دیگر، تحمل هر نوع فشار و دردی در مقطعی از بارداری برای جنین مناسب نیست و همچنین باید شرایط مناسبی برای افزایش و بهبود جنین ارائه داد. برخی از افرائد نیز به حساسیت به بی حسی دندان دارند.

  • اثرات ترکیبات شیمیایی مختلف

از جنبه های دیگر این روش ترمیم دندان در بارداری، نتایج استفاده از ترکیبات شیمیایی مختلف است. دندانپزشکان معمولاً از مواد شیمیایی منحصر به فرد برای پر کردن یا پانسمان دندان استفاده می کنند. در واقع، اکثر خانم ‌های باردار با این مفهوم که عصب کشی در بارداری برای جنین خطرناک است، از انجام این کار خودداری می ‌کنند.

اما بسیار مهم است که در این موارد از دندانپزشک خود مشاوره بگیرید، زیرا ممکن است چند استراتژی موکول شود. اما هر چند وقت یکبار درمان فوری مورد نیاز است و به تعویق انداختن آن می تواند درمان را برای مادر و کودک سخت کند. در ادامه می توان خطرات به تعویق انداختن این عمل را بیان کرد.

زمان مناسب برای عصب کشی دندان در دوران بارداری

اگرچه عصب کشی در حال حاضر دیگر جنین را به خطر نمی اندازد و از طرف دیگر، انجام ندادن آن می تواند خطرناک باشد، با این حال انجام ریشه در فواصل مطمئن از بارداری بسیار بهتر است تا کاملا ایمن و مطمئن باشد. زمان مناسب برای این اتفاق در برخی از مراحل بارداری، سه ماهه دوم بارداری است. با توجه به اینکه در سه ماهه اول بارداری، جنین به طور معمول بسیار حساس است و در سه ماهه اخر بسیار سخت است که برای مدت طولانی روی صندلی دندانپزشکی بنشینید، بنابراین سه ماهه دوم باردار بهترین زمان برای انجام این روش درمانی در طول حاملگی است.

اما اگر عفونت یا تورم در داخل دهان وجود داشته باشد، حتما به این مشکل توجه داشته باشید، درمان دندان باید فوراً شروع شود، زیرا نتایج حاصل از عدم درمان عفونت در مقطعی از بارداری بسیار ضروری و جدی است. به عبارت دیگر، می توان بیان کرد که مضرات کشیدن عصب در دوران بارداری موضوعی است که همیشه به آن توجه زیادی نمی شود.

با توجه به اینکه اگر این درمان در زمان درست صورت نگیرد می تواند مشکلات جدی و جبران ناپذیری را برای مادر و در محدود مواردی برای جنین به همراه داشته باشد. برای مثال فشار خون بیش از حد در مقطعی از بارداری، دیابت در مقطعی از حاملگی، یا حتی سرما خوردگی و آنفولانزا باید به موقع رسیدگی شوند.

خطرات اجتناب از عصب کشی دندان در طول دوران بارداری

اگر شما نیز باردار هستید و قصد دارید درمان دندان درد خود را در مقطعی از این دوران به تعویق بیندازید، توصیه می کنیم در تصمیم خود تجدید نظر کنید. زیرا ممکن است خطرات بسیار مهمی برای شما و کودک نوپا تان داشته باشد. از جمله این خطرات می توان به موارد بعدی اشاره کرد؛

  • گسترش عفونت دندان؛ معمولاً مینای دندان که مایل به عصب کشی است عفونت دارد. اگر این عفونت به سرعت کنترل نشود، ممکن است به دندان ها و لثه های مختلف باز شود. این می تواند مشکلات فزاینده سخت تری را برای بیمار ایجاد کند.
  • ادامه درد شدید؛ توجه نکردن به درمان دندان پوسیده باعث می شود که مادر از درد طاقت فرسا و شدید رنج ببرد. ادامه آن درد ها می تواند به معنای بی قراری، فشار و استرس درون مادر و آسیب رساندن به فرزندش باشد.

تکنیک مختلف برای درمان ریشه در بارداری

دندانپزشکان نکات و تکنیک های مختلفی را در رابطه با عصب کشی در بارداری ارائه می دهند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد؛ در بارداری، سه ماهه اولیه می تواند در باردار بودن بسیار حیاتی و تعیین کننده باشد. بنابراین، معمولاً اگر مادر در طول این دوره با مشکلات سلامت دندانی مواجه شود، دندانپزشک به شما توصیه می کند که درمان به سه ماهه دوم موکول شود. اگر مادر همچنان در سه ماهه دوم دچار مشکلات دندانی شود، دندانپزشک معمولاً تجویز می کند که دندان های پوسیده عصب کشی شود.

برای شروع روش کشیدن عصب دندان عکس برداری صورت می گیرد. اگر خانم‌ های باردار بخواهند در طول سه ماهه اول، دندان‌شان را بکشند، پزشک توصیه می‌کند که این شرایط را تحمل کرده و درمان را تا بعد از تولد کودک به تاخیر بیندازند.

با توجه به موارد ذکر شده، می توان بیان کرد که عصب کشی در برخی از مراحل بارداری یک روش کاملاً ایمن است، اما بسیار بهتر است که به دندانپزشک شرایط باردار بودن خود را بگویید تا پزشک بتواند از روش درجه یک و موثر استفاده کند. رویکردی برای مقابله با مشکلات دندانی شما در درجه اول کاملاً بر اساس ارزیابی شرایط شما است.

تکنیک مختلف برای درمان ریشه در بارداری

توصیه هایی برای پیشگیری عصب کشی دندان در بارداری

هر سیستم درمانی در مقطعی از این دوران ممکن است از طریق ابزارهای تنش و فشار زیادی برای خانم های باردار مشاهده شود، بنابراین مهم این است که شما را از بروز این مشکلات نجات دهد. با توجه به توصیه های بعدی، شما بدون مشکل می توانید، از مشکلات دندانی در دوران بارداری دور بمانید. اولین و حداکثر نکته ضروری برای نجات شما از شیوع هر نوع عفونت دندان و نجات درمان ریشه شما، آگاهی از بهداشت دهان و دندان و رعایت یک برنامه صحیح است.

برای این منظور حتما دندان خود را دو بار در روز مسواک کنید. از خوردن وعده های غذایی حاوی مقادیر زیاد شکر خودداری کنید. زیرا وعده های غذایی با مواد قندی بیش از حد یکی از مهمترین دلایل پوسیدگی مینای دندان هستند. اگر تمایل شدیدی به مصرف شیرینی دارید، حتماً پس از خوردن آن ها از مسواک استفاده کنید. تنظیم هورمونی در تمام دوران بارداری نیز می تواند بر سلامت دندان تاثیر بگذارد.

بنابراین، توصیه می شود که اغلب به دندانپزشک مراجعه کنید و وضعیت دندان و لثه خود را بررسی کنید. با بررسی مکرر دندان خود می توانید از عفونت و پوسیدگی آن ها جلوگیری کنید و این می تواند عامل قدرتمندی برای نجات از پوسیدگی دندان شما باشد. برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها در مرحله ای از بارداری و حفظ تناسب اندام خود و فرزندتان، با دندان خود به طور انتقادی برخورد کنید و بدون معطلی به کوچکترین مشکلات دندانی توجه کنید و برای درمان به دندانپزشک مراجعه کنید.

درمان دندان درد در دوران بارداری

از عصب کشی نترسید. هنگام مراجعه به دندانپزشکی ترس و استرس را کنار بگذارید. با گسترش تکنولوژی و به روز شدن دستگاه های دندانپزشکی عوارض و خطرات عصب کشی در بارداری به حداقل می رسد. چرا که دندانپزشکان به نظر گرفتن شرایط سخت زنان باردار بهترین درمان و خدمات را بدون هیچ گونه مشکل ارائه می کنند. دیگر سعی نکنید درد را از طریق استفاده طولانی مدت از داروهای مختلف تحمل کنید. داروها باعث آسیب بیشتر به شما و جنین شما می شوند.

سه ماهه دوم بارداری زمان کاملا مناسبی برای معاینه دندانپزشک است، اما در هر موقعیتی که درد داشتید، می توانید درد خود را با داروهای معمولی دندانپزشکی کنترل کنید. قبل از رفتن به دندانپزشک، می توانید با پزشکی که در طول دوران بارداری تحت مراقبت هستید (به عنوان مثال، متخصص زنان و زایمان) صحبت کنید و دلایل کتبی از او برای شروع درمان دندانپزشکی خود دریافت کنید. عناصر زیادی وجود دارد که خدای ناکرده مسائل مربوط به جنین، نقص جنین، سقط جنین و مسائل بالینی برای خانم های باردار را هدف قرار می دهد.

هیچ یک از این عناصر از دیدگاه سیستماتیک ارتباطی با درمان های دندانپزشکی ترجیحی ندارند. مواردی وجود داشت که انسانها به دلیل ازدواج و ژنتیک، استفاده از داروهای شیمیایی و… با عیب به دنیا می آمدند و به دلیل ناآگاهی این موضوع را به دندانپزشکان و خدمات دندانپزشکی مرتبط می کردند. چنین اقداماتی به هیچ وجه به نتیجه نرسیده است، اما دندانپزشکان را نسبت به درمان خانم های باردار محتاط تر کرده است.

اگر خدمات دندانپزشکی در زمان مناسب و توسط یک دندانپزشک حرفه ای انجام شود هیچ خطری را به همراه نخواهد داشت. پس در صورتی که باردار هستید و نگران خطرات عصب کشی در بارداری هستید این ترس را کنار بگذارید و هر چه سریع تر برای انجام روند درمان و بهبودی سلامتی خود به یک کلینیک دندانپزشکی معتبر و حرفه ای مراجعه نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *