عصب کشی بهتر است یا ایمپلنت

عصب کشی بهتر است یا ایمپلنت؟ این یکی از سوالاتی های رایج مراجعه کنندگان به دندانپزشکی می باشد که در این مقاله به شرح کامل آن خواهیم پرداخت. در گذشته عصب کشی دندان با درد مربوط می شد، اما با گذشت زمان و پیشرفت علم علاوه بر استفاده از داروهای بی حسی، انسان ها می توانند بدون درد عصب کشی دندان را انجام می دهد. همین موضوع باعث به وجود آمدن سوال هایی برای افراد شده است و شرایط انتخاب روش درمان را برای آن ها سخت کرده است.

برای اینکه بدانید عصب کشی بهتر است یا ایمپلنت باید درباره هر روش درمانی اطلاعات کاملی داشته باشید تا بتوانید آنه ا را بررسی کنید و بهترین و در عین حال مناسب ترین تکنیک درمانی را انتخاب کنید. البته نظر یک دندانپزشک حرفه ای راه حل خوشایند در این مورد است. مهارت و استعداد دندانپزشک در ارائه هر یک از این تکنیک ها در نتیجه نهایی آن ها نقش بسزایی دارد.

اگر دندان شما شکسته است و یا دچار پوسیدگی دندان شده اید و نمی دانید کدام روش درمانی برای شما مناسب است، بهتر است به سراغ یک کلینیک دندانپزشکی معتبر بروید و با توجه به تشخیص دندانپزشک نسبت به درمان اقدام نمایید. در طول این مقاله قصد داریم به مزایا و معایب روش های درمانی عصب کشی دندان و ایمپلنت بپردازیم و به طور کلی بگوییم که کدام یک از روش ها بهتر است. با ما تا انتها این مطلب همراه باشید.

عصب کشی بهتر است یا ایمپلنت

عصب کشی یا ایمپلنت دندان، کدام روش بهتر است؟

دندانپزشک شما معمولاً ترجیحی در بین آن ها پیدا نمی کند، اما در موارد محدودی می توانید خودتان تعیین کنید که کدام درمان برای شما بهتر است. ایمپلنت‌ های دندانی ممکن است انتخاب بهتری برای افرادی باشد که زمان کافی ندارند و نمی خواهند دوباره دچار دندان درد شوند. انتخاب هر گزینه یک نتیجه طولانی مدت دارد.

اما عصب کشی یا ایمپلنت دارای مزایا و معایبی هستند که اغلب به شرایط شما بستگی دارد. به همین دلیل قبل از اقدام به درمان و تشخیص اینکه عصب کشی بهتر است یا ایمپلنت ابتدا شرایط اولیه خود را بسنجید. در زیر به مزایا و معایب هر یک از این روش های درمانی می پردازیم.

مقایسه مزایا و معایب عصب کشی و ایمپلنت دندان

  • در ابتدا به مزایای ایمپلنت دندان می پردازیم.

ایمپلنت دندان در دیدگاه اول می تواند یک روش ترسناک و دردناک به نظر برسد. قرار دادن یک پایه فلزی درون استخوان فک و بیرون و کشیدن دندان به طور کلی فرآیند کلی این روش درمانی می باشد که به صورت دائمی و همیشگی عمل می کند. با این وجود دندان ایمپلنت شده همانند دندان‌ طبیعی فرد به نظر می رسد و دقیقا همان کارایی را دارد. به طور کلی اگر از این روش درمانی استفاده کنید انسان های دیگر به ندرت تشخیص می دهند که دندان شما طبیعی نیست.

این به این دلیل است که هیچ گونه پرکننده یا پوششی وجود ندارد. از طرف دیگر، آخرین جلسه از این درمان به دندانپزشکان اجازه می دهد تا دندان ایمپلنت شده متناسب با رنگ دندان شما شود. دندان های ایمپلنت شده به بهبود عملکرد دهان و دندان های دیگر شما کمک ویژه ای می کند. همچنین این دسته از دندان ها هیچ گونه فشاری بر روی دندان مقابل وارد نمی کند. یک پایه فلزی برای کمک به نگه داشتن دندان ها در جای خود یعنی استخوان فک تنظیم می شوند.

علاوه بر این، به محض بهبودی، مانند یک دندان کاملاً جدید مشخص می شود و شما می توانید به راحتی هر چیزی را که می خواهید میل کنید یا اینکه بجوید. ایمپلنت ها می توانند تا آخر عمر برای فرد باقی بمانند. بر خلاف بسیاری از پرکردن ها، ایمپلنت ها می توانند در نهایت مادام العمر باشند. البته از این دندان ها باید همانند دندان‌ های طبیعی خود مراقبت کنید و از مسواک و نخ دندان بعد از هر وعده غذایی استفاده نمایید.

  • معایب ایمپلنت دندان

مانند موارد دیگر، ایمپلنت ها نیز معایبی دارند. در ادامه می توانیم تعدادی از معایب ایمپلنت را با هم بررسی کنیم. بیمه در حال حاضر دیگر هزینه ایمپلنت را پوشش نمی دهد. از آنجایی که این‌ روش درمانی نسبت به سایر روش های درمانی هزینه بیشتری دارند پرداخت این هزینه ها برای همه افراد امکان پذیر نمی باشد و از آنجایی که بیمه این هزینه ها را تحت پوشش قرار نمی دهد، برخی از افراد از این درمان صرف نظر می کنند.

ایمپلنت یک روش درمانی تهاجمی و طولانی است. بدیهی است که روش سوراخ کردن استخوان بسیار تهاجمی است. این باعث بهبودی طولانی مدت می شود. علاوه بر این، قبل از ۷ر چیز شما باید دندان های مورد نظر را بکشید و منتظر بمانید تا لثه ها بهبود پیدا کنند. به عبارتی کشیدن دندان می تواند دردناک باشد و این موضوع برای برخی از افراد ناخوشایند است. روش درمان طولانی تر درمان ایمپلنت همچنین ممکن است تلاشی برای بهبودی ایجاد کند.

همچنین ممکن است لازم باشد برای چند روز از نوشیدنی های گرم و سرد دوری کنید. احتمالاً برای دوری از هرگونه عارضه، باید علاوه بر این، از میل کردن غذا های سخت و سفت نیز پرهیز نمایید تا بهبودی کامل شود. دوره درمان طولانی یکی از معایب اصلی ایمپلنت دندان می باشد. در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که عصب کشی بهتر است یا ایمپلنت؟

  • فواید عصب کشی

وقتی دندان ها دچار پوسیدگی می شوند و عفونت به ریشه دندان آن ها نفوذ می کند تنها یک را برای درمان آن ها وجود دارد و این درمان عصب کشی دندان می باشد. در این روش عصب مینای دندان از بین می رود و سپس با استفاده از مواد مخصوص دندان ها پر می شود و در نهایت اتمام این روش درمانی با قرار گیری روکش دندان تمام می شود. این باعث می شود که مینای دندان برای مدت طولانی بسته می شود و درد، التهاب و عفونت آن نیز از بین برود.

این روش درمانی همچنین می تواند به زیبایی لبخند شما کمک کند، زیرا هیچ دندان مصنوعی در دهان شما وارد نمی شود و تنها دندان قبلی شما ترمیم می شود. درمان ممکن است بدون درد باشد. بسیاری از انسان ها از، از بین بردن اعصاب وحشت دارند زیرا احساس می کنند که این یک درمان کاملاً دردناک است. اما در واقع، احتمال اینکه شما در طول روند درمان دردی را احساس نکنید بسیار زیاد است چرا که دندانپزشک از بی حسی برای عصب کشی استفاده می کند.

این تکنیک مقرون به صرفه است. از آنجایی که درمان ریشه در حال حاضر دیگر نیازی به محل دندان های کاملاً جدید ندارد، اغلب قیمت بسیار کمتری نسبت به درمان های مختلف مانند ایمپلنت دارد. بیمه ها معمولاً هزینه درمان ریشه و روکش های دندان را پوشش می دهند. در حالی که ممکن است بیمه هیچ هزینه را برای ایمپلنت پوشش ندهد. در این صورت می توان گفت؛ عصب کشی بهتر است یا ایمپلنت؟ یکی دیگر از مزایا این روش درمانی زمان ترمیم سریع است.

اکثر درمان های عصب کشی در یک جلسه یا دو جلسه تمام می شوند. در جلسه اولیه، استخراج عصب کامل می شود و سپس در جلسه بعد معمولا فضای خالی دندان به وسیله پر کننده ها کاملا پر می شود و روکش دندانی روی دندان قرار می گیرد و در نهایت ترمیم دندان شما تکمیل می شود.

  • معایب عصب کشی

معایب استخراج عصب معمولاً باعث می شود که فرد یک جایگزین درمانی انحصاری را برای دندان های خود انتخاب کند. اگر دندان ها خیلی آسیب دیده باشند، درمان ریشه یا عصب کشی امکان پذیر نخواهد بود. در این مورد، شما به احتمال زیاد باید دندان را کشیده و پس از آن ایمپلنت کنید. در این صورت که دندان ها را نتوان نگه داشت باید از روش درمانی ایمپلنت برای جای خالی دندان استفاده کنید تا از تخیل لثه و استخوان فک جلوگیری نمایید.

مشکلات استخراج عصب می توانند باعث از بین رفتن مینای دندان شوند. اگر تمام عفونت ها در نقطه ای از استخراج عصب از بین نرفت یا پرکردگی به خوبی روی دندان ها قرار نگرفت، ممکن است دندان های شما دچار آسیب جدی شوند و در نهایت این آسیب موجب به وجود آمدن بیماری های لثه و دهان نیز شود. همچنین اگر بیمه هزینه عصب کشی دندان را پوشش ندهد این روش درمانی می تواند گران قیمت باشد. که البته بیمه معمولاً تمام یا حداکثر هزینه حذف عصب دندان را پوشش می دهد.

پس قبل از اقدام به درمان بهتر است بررسی که کنید بیمه شما این هزینه را پوشش می دهد یا خیر. در این صورت می توانید تشخیص دهید برای شما عصب کشی بهتر است یا ایمپلنت. در مواردی که نیاز به ریشه گذاری عصب و روکش‌ های دندانی است، انتخاب ریشه گذاری عصب دیگر مقرون به صرفه نیست.

عصب کشی بهتر است یا ایمپلنت

چرا دندان طبیعی از بین می رود؟

متأسفانه، در برخی از مراحل زندگی، دندان ها به دلیل پوسیدگی، ضربه، تحلیل استخوان (ناشی از اختلال لثه) در معرض از دست دادن هستند. مصرف غذا های شیرین و قندی در کنار رعایت بهداشت منفی دهان می تواند بدون شک باعث پوسیدگی دندان ها شود. از دست دادن استخوان به دلیل بیماری های لثه نوعی بیماری خاموش است که می تواند هیچ علائم و نشانه ای از خود نشان ندهد. از آنجایی که این روش کند و نامطلوب معمولاً در شرایط کاملاً بدون درد انجام می شود، می تواند برای مدت طولانی پنهان بماند یا از طریق معاینه دندانپزشکی قابل تشخیص باشد.

این وضعیت معمولا به دلیل وجود پلاک های دندانی رخ می دهد که سال های در دهان زندگی می کنند و در نهایت باعث به وجود آمدن بیماری های خطرناک از جمله تحلیل استخوان می شود. پلاک دندانی یک لایه چسبنده و نازک از میکروارگانیسم است که به طور کلی روی دندان ها را پوشش می دهد و اگر همیشه با مسواک و نخ دندان از بین نروند، این باقیمانده های غذا و میکروارگانیسم هد به مرور زمان تغییر کرده و رشد می کند و بیماری زایی لثه، دندان ها و دهان افزایش می یابد.

به طوری که ممکن است باعث تحریک و عفونت در بدن فرد شوند و در نهایت سلامتی آن را به طور کلی به خطر بیندازد. با گذشت زمان، استخوان کمکی روی دندان‌ ها نیز از بین می ‌رود و فرسایش می ‌یابد و در نهایت باعث باز شدن دندان می ‌شود. لق شدن دندان ها به کشیدن آن ختم می شود. اگر علائم و نشانه ‌های عقب‌ رفتگی لثه و بیرون زدگی تاج دندان خود را مشاهده کردید.

بسیار مهم است که برای ارزیابی وجود بیماری لثه به متخصص بیماری ‌های لثه (پریودنتیست) مراجعه کنید. اتفاق هایی مانند تصادفات، فعالیت های ورزشی یا رفتار های نادرست با دندان ها و همچین دندان قروچه می تواند باعث ایجاد ترک های عمیق، شکستگی و عدم ساختار مینا شود. در این شرایط باید هر چه سریع تر به سراغ یک دندانپزشک ماهر بروید تا بتواند تشخیص دهد با وجود علائم ها و شرایط فردی شما عصب کشی بهتر است یا ایمپلنت و در نهایت روش درمانی را انتخاب و اجرا می کند.

کشیدن دندان و ایمپلنت برای چه کسانی مناسب است؟

در برخی از مواقع عصب کشی دندان تکان پذیر نمی باشد و باید دندان ها به طور کلی کشیده شوند. به عنوان مثال، یکی از مواردی که این روش مفید نیست و دندان باید کشیده شود، زمانی است که مینای دندان دچار پوسیدگی شدید شده و عفونت به پالپ مینا رسیده و رشد کرده است.

در چنین شرایطی، کشیدن دندان ارجحیت دارد و باید هر چه سریع تر انجام شود. همچنین اگر دهان و دندان شما به بیماری های پریودنتال مبتلا شده باشد، کشیدن دندان بهتر از کشیدن عصب است. هنگامی که دندان ها به گونه ای شکسته می شوند که نمی توان با کشیدن عصب آن ها را درمان کرد، باید آن دندان ها را بکشید تا از آسیب به مینای دندان و عفونت های مختلف جلوگیری کنید.

به طور خلاصه می توان گفت ایمپلنت در شرایطی که دیگر نمی توان درمان کشیدن عصب را انجام داد بسیار بهتر است. چرا که به جای یک دندان پوسیده بک دندان مصنوعی کاملا شبیه به دندان طبیعی جای آن را پز می کنید و می تواند با انجام مراقبت های لازم تا پایان عمر باقی بماند.

اگر عصب کشی با شکست مواجه شد، آیا باید دندان کشیده شود؟

تمام دندان هایی که از طریق درمان ریشه درمان شده اند نمی توانند دائمی باشند و دیگر دچار مشکل نشوند. همچنین ممکن است دندان ها به درمان ریشه مجدد نیاز داشته باشند. دلیل های زیادی برای نیاز به درمان مجدد ریشه وجود دارد: پوسیدگی ثانویه، آلودگی مجدد کانال پایه یا شکستن روکش از جمله این دلایل هستند. درمان کانال ریشه در موارد زیادی مورد استفاده قرار می گیرد و مینای دندان را برای چندین دهه حفظ می کند. اما خطر تحقق آن نسبت به عصب کشی اولیه (درمان کانال ریشه) کاهش می یابد.

با این حال، استخراج مینای دندان صرفاً به دلیل درمان ناموفق قبلی کانال ریشه تجویز نمی ‌شود و در صورت امکان، تلاش برای مقابله مجدد با پایه و ذخیره مینای دندان، در صورت امکان، بسیار حائز اهمیت است. در برخی از مواقع حتی عصب کشی مجدد دندان نیز جوابگو نمی باشد و نیاز به دیگر روش های درمانی دارد. اما سوالی که پیش می آید این است که اگر دندان عصب کشی نشود چه می شود؟

در نهایت دندانی که دیگر قابلیت عصب کشی را نداشته باشد باید کشیده بشود تا موجب بروز بیماری های لثه و استخوان نشود. پس از کشیدن دندان می توانید جای خالی آن را با دندان مصنوعی یا ایمپلنت با توجه به شرایط فردی و شرایط مالی پر کنید.

استحکام ایمپلنت طولانی تر است یا عصب کشی دندان؟

با توجه به پیشرفت های روز در حفاظت از دندان ها، قیمت دستاورد واقعی هر روش (کشیدن عصب و نگهداری مینای دندان یا کشیدن و ایمپلنت) تقریباً مشابه و نزدیک به یکدیگر است. در واقع، هر یک از این روش های درمانی می ‌توانند برای برخی از افراد واجب باشند. به طور کلی هیچ تضمین مادام العمری برای نگه داشتن این دو روش درمانی وجود ندارد چرا که مراقبت های بعد از درمان نقش به سزایی به استحکام و ماندگاری آن ها دارند.

از آنجا که ایمپلنت های دندانی با استفاده از یک پایه تیتانیومی به استخوان فک متصل می شوند بسیار محکم هستند می توانند مانند دندان طبیعی فرد عمل کنند و سالیان سال بدون مشکل برای فرد کار کنند. در عصب کشی دندان نیز این موضوع صدق می کند. اگر مراقبت های بعد از این روش درمانی به درستی انجام شود و برای درمان از یک دندانپزشک ماهر کمک گرفته باشید.

دندان عصب کشی شده می تواند سالیان سال باقی بماند. پس اگر بخواهیم استحکام و ماندگاری این دو روش را با یکدیگر مقایسه کنیم باید گفت به طور کلی این موضوع به شرایط فرد و پزشک انتخابی وابسته است. زیرا در موارد محدودی نیز ممکن است ایمپلنت دندان نیز شکست بخورد.

هزینه ایمپلنت بیشتر است یا عصب کشی؟

هزینه های هر دو روش مطابق با وضعیت فرد و دندان تعیین می شود و د برخی مواقع می توان بسیار بالا یا برعکس پایین باشد. به عنوان مثال، قیمت عصب کشی دندان های آسیاب بیشتر از دندان های معمولی است و یا درمان مجدد عصب نیز تعرفه بیشتری نسبت به عصب کشی اولیه دارد. هزینه روکش ‌ها به‌علاوه بر اساس نوع روکش متفاوت است. به عنوان مثال، روکش ‌های تمام سرامیکی که برای پس از حذف عصب انجام می شوند معمولاً گران هستند.

علاوه بر این، درمان جراحی لثه می تواند برای نگه داشتن مینای دندان و قبل از قرار دادن روکش انجام شود. این رویکرد به ماندگاری بیشتر دندان عصب کشی شده کمک می کند اما تا میزان قابل توجهی هزینه آن را افزایش خواهد داد. قیمت ایمپلنت ممکن است بسیار زیاد باشد، عمدتاً بر اساس ساختارها و انواع برند ها و علاوه بر عناصری که شامل نیاز به پیوند استخوان است تعیین می شود.‌

به طور کلی دندانپزشک کل هزینه ها را مطابق با وضعیت دندان فرد مشخص می کند. اما اگر بخواهیم بگویم قیمت عصب کشی دندان بهتر است یا ایمپلنت باید گفت؛ درمان ریشه یا به عبارتی دیگر حذف عصب هزینه کمتری نسبت به ایمپلنت دندان دارد اما در صورتی که عصب کشی مجدد برای دندان لازم نباشد. چرا که در این صورت باید هزینه بیشتری را پرداخت کنید.

هزینه ایمپلنت بیشتر است یا عصب کشی؟

دوره درمان ایمپلنت طولانی تر است یا عصب کشی؟

همان طور که در طول مقاله گفته شد درمان کانال ریشه معمولاً در ک دوره نهایت دو دوره انجام می شود. البته شایان ذکر است که در برخی از مواقع ممکن است این روش درمانی به تعداد جلسات بیشتری نیاز داشته باشد. این موضوع بستگی به دندانپزشک دارد. گاهی اوقات مشکلات دندان و عفونت آن بسیار عمیق است و عصب کشی دندان مدت زمان بیشتری را برای درمان احتیاج دارد. به طور مثال در جلسه اول ریشه دندان تخلیه می شود.

در جلسه بعد مواد پر کنند داخل دندان قرار می گیرند و در جلسه بعدی دندانپزشک روکش دندان را بر روی دندان مورد نظر نصب می کند و از شما می خواهد یک جلسه دیگر به کلینیک بیاید تا وضعیت دندان و روکش را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهد. که در واقع این طول درمان می تواند تقریبا یکماه یا کمتر و یا بیشتر طول بکشد. پس از کشیدن دندان، زمان کاشت ایمپلنت می تواند متفاوت باشد.

برخی از افراد، مطابق با شرایط دندان و استخوان‌ ها، می‌ توانند همان لحظه پس از کشیدن دندان پایه تیتانیومی ایمپلنت را در فک خود قرار دهند. اما در برخی دیگر از افراد که دارای لثه و استخوان های ضعیفی هستند باید بین 1 تا 4 ماه (یا شاید 6 ماه) منتظر بمانند تا استخوان به خوبی ترمیم شود و هر گونه عفونت و یا تحلیل به طور کامل از بین رود. پس در نهایت برای پاسخ به دوره درمان عصب کشی بهتر است یا ایمپلنت باید گفت که این زمان بسته به شرایط بیمار متفاوت خواهد بود.

چگونه تشخیص دهیم که کدام درمان برای ما مناسب است؟

در نهایت این نیاز ها و اولویت های شما است که بر تصمیم نهایی و همچنین روش درمان تأثیر گذار می باشد. اگر دندان‌های شما نیاز به درمان مجدد کانال ریشه (عصب سازی مجدد) هستند، بسیار مهم است که به راحتی احتمال شکست درمان مجدد را بپذیرید. اگرچه درمان مجدد ریشه در بسیاری از موارد موفقیت‌ آمیز است، اما نسبت به عصب کشی اولیه می تواند جوابگویی کمتری را به همراه داشته باشد.

ایمپلنت‌ ها صرفاً به دلیل درمان ناموفق قبلی کانال ریشه تجویز می شوند، با این حال، بسیار حائز اهمیت است که با توجه به هزینه، انتظارات و اولویت ‌های خود را فراموش نکنید. اگر تصمیم به کاشت ایمپلنت می ‌گیرید، باید بدانید که عناصر مرتبط با سلامت بهداشت دهان و دندان بر روی انجام ایمپلنت تأثیر می‌گذارند: به عنوان مثال، احتمال شکست ایمپلنت در افراد سیگاری بیشتر است و در صورتی که شما از سیگار یا قلیان و هر گونه دخانیات دیگری استفاده می کنید باید این موضوع را در نظر بگیرید.

در عبارات پایانی باید گفت برای انتخاب بهترین و مناسب ترین روش درمانی بهتر است به یک کلینیک دندانپزشکی در سعادت آباد مراجعه کنید و با مشاوره گرفتن از یک پزشک ماهر و کار بلد درباره بهترین روش درمانی تصمیم گیری کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *