تفاوت عصب کشی با درمان ریشه از نظر قیمت

درباره تفاوت عصب کشی با ریشه درمان چه می دانید؟ این روش درمانی در چه صورت انجام می شود؟ مطمئناً دندان درد یکی از مشکلاتی است که بسیاری از انسان ها حداقل یکبار از آن رنج برده اند. گاهی این درد به دلیل پوسیدگی است که به پالپ مینا و ریشه آن می رسد و نیاز به عصب کشی یا درمان ریشه دندان وجود دارد. در گذشته، در حالی که تکنولوژی دندانپزشکی پیشرفت نکرده بود، در صورت درد ممکن بود دندان های دچار پوسیدگی را بکشند.

اما امروزه به جای کشیدن به درمان ریشه دندان ها می پردازند که از آن به عنوان عصب کشی نیز یاد می شود. اگر قصد انجام این کاررا داری و می خواهید از شر دندان درد خلاص شوید و به دنبال اطلاعات بیشتری هستید، توصیه می کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله، ما به ارزیابی کامل تفاوت عصب کشی با درمان ریشه می‌ پردازیم و هر آنچه که لازم است راجب این روش درمانی بدانید را شرح می دهیم.

تفاوت عصب کشی با درمان ریشه

فرق عصب کشی با درمان ریشه چیست؟

. کانال های ریشه دارای بر آمدگی هایی هستند و ممکن است نیاز به درمان جراحی از طریق دندانپزشکی که در این زمینه متخصص است وجود داشته باشد. البته، اگرچه برخی درمان ریشه دندان را شبیه به عصب کشی می دانند، اما در اینجا ما تفاوت عصب کشی با درمان ریشه را مورد بررسی قرار می دهیم که برای از بین بردن چنین ریشه هایی باید با جراحی به دست آیند.

بیشتر انسان ها درمان و از بین بردن ریشه پوسیده مینای دندان را با استخراج عصب اشتباه می گیرند. اگر لازم باشد تعریفی از عصب کشی دندان داشته باشیم و این دو درمان را با هم تفکیک کنیم، باید بگوییم؛ عصب کشی دندان نوعی درمان ورید ها و اعصاب در نتیجه عفونت داخل پالپ و قسمت نرم دندان است. دندان ملتهب و تحت فشار است و ما درد زیادی را در دهان و لثه‌ های خود تجربه می ‌کنیم، حتی زمانی که درمان ریشه پوسیده از طریق عمل جراحی تکمیل شود، در روز های اولیه این درد می تواند احساس شود.

این درد به دلیل عفونت بافت حساس پالپی در وسط مینا است که باعث ایجاد چرک و عفونت در داخل بافت نرم بخشی از دندان شده است. دندانپزشکان با استفاده از تجهیزات منحصر به فردی که در اختیار دارند، قسمت کوچکی از تاج مینا را سوراخ می کنند و به تخلیه بافت مینای دندان که رگ های خونی و اعصاب ملتهب هستند ادامه می دهند.

عمل جراحی کانال ریشه که توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی دندانپزشک انجام می شود می تواند از شر ریشه های دندان پوسیده که به سختی از فک بیرون می آید خلاص شود.

درمان کانال ریشه یا عصب کشی

ریشه ها یا اعصابی در مینای دندان وجود دارد که در صورت گسترش پوسیدگی ممکن است حساس و دردناک شوند. درمان ریشه دندان یا عصب کشی هر کدام یکسان هستند و هر دو شامل روشی می باشند که در آن پایه یا عصب به طور کامل از بین می رود و ناحیه خالی آن با مواد منحصر به فرد و مخصوصی پر گی شود.

ریشه یا عصب دندان زنده است و اگر پوسیدگی عناصر مختلف دندان به آن برسد، باعث درد می شود. طبق نظر دندانپزشک، اگر مقدار تخریب بیش از حد باشد، باید عصب را از بین ببرند تا پوسیدگی دیگر ظاهر نشود و درد تسکین یابد. با این کار، دندان درد از بین می رود و دندان ها برای زیبایی و استفاده در داخل دهان می مانند، ولی دیگر ریشه و عصب ندارد.

تفاوت عصب کشی با درمان ریشه

چه زمانی درمان ریشه یا عصب کشی ضروری است؟

پوسیدگی دندان می تواند به روش های مختلف ایجاد شود. هنگامی که این پوسیدگی در طبقه بالای دندان و در عاج دندان قرار داشته باشد، با یک درمان آسان می توان آن را از بین برد. اما اگر پوسیدگی به پالپ دندان ها برسد و فونداسیون یا اعصاب در آن قرار دارد، باید از درمان ریشه دندان استفاده کرد. هنگامی که عفونت وارد پالپ دندان می شود، پایه فشار دریافت می کند و باعث درد شدید می شود. پالپ دندان بخش مهمی از مینای دندان است که عصب ها در آن قرار دارند. به طور معمول، پالپ دندان زنده و فعال است.

اگر پوسیدگی به آن اعصاب برسد و درمان نشود، ممکن است دندان ها کاملا از بین بروند. به همین دلیل است که درمان ریشه دندان یا استخراج عصب از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. هنگامی که دندان درد شدید دارید، باید به دندانپزشک مراجعه کنید. پزشک متخصص با ارزیابی ها و معاینات ضروری و مطابق با تصاویر گرفته شده از دندان شما، نوع عیب و پوسیدگی را تشخیص می دهد.

اگر درد شما عمیق و شدید است، به احتمال زیاد پایه یا به عبارتی دیگر ریشه مشکل دارد و احتیاج به درمان از جمله حذف عصب دارد. به طور کلی، اگر هر گونه عفونت در داخل پالپ دندان مشخص شود، نیاز به درمان است.

علائم عفونت و پوسیدگی پالپ دندان

نشانه های متعددی وجود دارد که نشان می دهد پوسیدگی به پایه یا اعصاب دندان رسیده و باعث عفونت آن شده است. اگر این علائم و نشانه ها را مشاهده کردید، باید در اسرع وقت به دندانپزشک مشاور مراجعه کنید و درمان ریشه و عصب کشی را ادامه دهید.

• دندان درد در شب

• دندان درد ناگهانی و خود به خود

• درد ناگهانی در حین مصرف

• سیاه شدن دندان

• درد ناگهانی هنگام مصرف نوشیدنی های گرم و سرد

• درد طولانی مدت و غیر قابل تحمل

• ریخته گری دیواره دندان

• لق شدن دندان

• احساس درد شدید در داخل غدد لنفاوی

• تورم لثه و صورت

مراحل انجام درمان ریشه و عصب کشی

درمان کانال ریشه در چهار مرحله انجام می شود. اولین قدم ورود به کانال پایه دندان است. مرحله دوم تعیین طول ریشه است. مرحله سوم تمیز کردن و شکل دادن به کانال و مرحله چهارم پر کردن کانال است. در زیر مراحل درمان و تفاوت عصب کشی با درمان ریشه را شرح می دهیم. درمان کانال ریشه یا کشیدن عصب از طریق یک متخصص یا یک دندانپزشک ماهر و با تجربه انجام می شود. و با تکیه بر سختی کار ها، معمولاً در طی چند جلسه این درمان به اتمام می رسد.

  • مرحله اول عصب کشی

در مرحله اولیه، یک عکس رادیولوژیک (opg photo) از دندان ها برای انجام معاینه و آزمایش وضعیت و میزان آسیب مینای دندان گرفته می شود. برای اینکه درد فرد را در نقطه‌ای از درمان کانال اصلی آزار ندهد، از یک بی ‌حس کننده استفاده می ‌شود و با این بی حسی فرد دیگر هیچ گونه درد و ناراحتی را احساس نمی کند.

البته شایان ذکر است که اگر دندان دچار عفونت یا آبسه شدید باشد فرد می تواند دردی را در عین مراحل درمان احساس کند‌ پس از بی حس کردن دندان ها، یک میله پلاستیکی در دهان فرد مبتلا قرار می گیرد تا بزاق را از بین ببرد. سپس پوسیدگی هایی که در داخل دندان ایجاد شده اند از بین می روند و عاج برای ورود به ساقه پالپ باز می شود و از یک دستگاه کوچک نیز برای دفع عفونت استفاده می شود.

  • مرحله دوم درمان ریشه

در مرحله دوم عصب کشی، پس از خارج کردن پالپ شکسته، ساقه پالپ و کانال ریشه تخلیه و پاک می شوند. بسیار حیاتی است که هر یک از مناطق کانال از همه عفونت ها پاک شده و قبل از پر کردن دائمی کانال های ریشه خشک شوند. البته لازم به ذکر است که پس از پاکسازی و تخلیه کانال‌های مینا، ممکن است کانال ‌های ریشه دندان نیز خارج شده و تقویت شوند تا ورود به دندان‌ها برای پر کردن راحت ‌تر شود.

پس از تخلیه و پاکسازی مجرای دندان، موادی در کانال دندان ریخته می ‌شود تا دندان ‌ها را از هرگونه عفونت تمیز و خالی کند و همچنین دندان‌ های فرد مبتلا نیز می‌ تواند چند روزی باز بماند تا از شر مایعات و ترشحات زنده آن خلاص شود. اگر عفونت به لایه های داخلی مینا یعنی ریشه دندان نفوذ کرده باشد، معمولا برای فرد مبتلا آنتی بیوتیک تجویز می شود. اگر درمان ریشه نیاز به دوره‌ های درمانی متعددی داشته باشد، دندان‌ ها برای مدت کوتاهی فشرده می‌ شوند تا دندان‌ ها را از وعده ‌های غذایی دور نگه دارند و عفونت و آلودگی دوباره وارد ریشه دندان نشود.

به طور کلی دندانپزشک توصیه می کند که از خوردن وعده های غذایی خیلی سفت پرهیز کنید و به هیچ عنوان مواد غذایی را با دندانی که در حال عصب کشی هست نجوید. این کار باید تا پایان درمان ریشه و ترمیم آن حفظ شود.

  • مرحله سوم

پس از تخلیه کامل عفونت و خشک شدن دندان ها، کانال دندان فشرده می شود. در این سطح، تزریق داروهای بی حس کننده می تواند ضروری باشد. همانطور که در مرحله دوم گفته شد، دندان ‌های شما برای مدت کوتاهی فشرده شده است، ابتدا این پر کردن حذف می‌ شود تا به ناحیه داخلی دندان ‌ها دسترسی پیدا شود. در این مرحله از مواد منحصر به فرد دندانی برای پر کردن مینای دندان استفاده می شود که به شما امکان می دهد از ایمنی کانال های پایه در مقابل بزاق و نفوذ مواد مطمئن شوید.

  • مرحله چهارم و اتمام عصب کشی

مرحله نهایی درمان ریشه دندان مشابه مرحله ترمیم مینای دندان است. با توجه به این که دندان ها معمولاً به دلیل پوسیدگی ضعیف می شوند و بسیار فشرده شده اند، ترمیم دندان در سعادت آباد با هدف حفظ آن از آسیب های آینده و همچنین کمک به بازگشت دندان ها به حالت عادی بسیار مهم است. عصب کشی دندان با استفاده از روکش دندان به پایان می رسد که ظاهر دندان ها را طبیعی می کند. روکش ‌های دندان معمولاً از طلا، سرامیک یا ترکیبی از پرسلن و فلز ساخته می‌ شوند.

روکش ساخته شده از پرسلن یا مخلوطی از چینی و فلز ممکن است به رنگ سفید درآید. البته انتخاب نوع مواد بسته به شرایط فرد متفاوت است و این فرد است که تصمیم می گیرد چه نوع موادی برای روکش دندان استفاده شود‌. پس از عصب کشی مینای دندان، دندان های ترمیم شده با روکش دندان کاملاً جدید می توانند به طور معمول ویژگی های خود را حفظ کنند.

در روزهای اولیه پس از درمان کانال پایه، دندان‌ها نیز ممکن است حساس شوند و کوچک‌ ترین سردی یا گرمی یا جویدن باعث درد شدید درون دندان فرد می ‌شود. برای کنترل این مشکل می توانید از مسکن استفاده کنید. اگر درد یا فشار برای روزهای مختلف ادامه داشت با پزشک خود تماس بگیرید و یا به کلینیک مورد نظر مراجعه نمایید.

تفاوت عصب کشی با درمان ریشه از نظر قیمت

تفاوت عصب کشی با درمان ریشه چیست؟ اگر بخواهیم قیمت درمان ریشه با کشیدن عصب را بررسی کنیم، باید بگوییم که درمان کانال ریشه نیاز به عمل جراحی برای از بین بردن ریشه های پوسیده از فک و دسترسی مستقیم به فونداسیون برای ترمیم یا کشیدن دارد. اما در استخراج عصب یا به عبارتی دیگر عصب کشی دندان، نیازی به درمان جراحی باز لثه وجود ندارد و هزینه ها به طور باورنکردنی کاهش می یابند.

در حذف عصب دندان ها از حفره ای در تاج دندان استفاده می کنند تا بافت لطیف مینا را خالی کرده و رگ های خونی و اعصاب شکسته را تخریب کنند. با تخلیه و شستن این قسمت از دندان ها و با استفاده از پرکردن ناحیه داخلی دندان در محل ها و عناصر بافت ملایم با مواد دندانی منحصربفرد، دندان درد از بین می رود و روش درمان تکمیل می شود.

بنابراین، متوجه شدیم که در تفاوت عصب کشی با درمان ریشه از نظر قیمت، هزینه درمان کانال ریشه بسیار بیشتر از کشیدن عصب دندان می باشد. همچنین درمان ریشه به دلیل درمان جراحی که با کمک یک فوق تخصص دندانپزشکی که در واقع یک نوع جراح است انجام می ‌شود، نیازمند هزینه بیشتری نسبت به روش حذف عصب است.

تفاوت عصب کشی با درمان ریشه از نظر قیمت

راه حل هایی برای کاهش درد پس از درمان ریشه

حال اگر این فرایند درمانی را انجام داده اید و یا در حال برنامه ریزی برای انجام آن هستید بهتر است راه کار های کنترل درد را بعد از بین درمان بشناسید، تا درد شما به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. معمولاً ممکن است از تکنیک های متمایز برای کاهش درد کوتاه مدت پس از درمان ریشه استفاده شود. می ‌توانید از کمپرس سرد روی دندان ‌های عصب کشی شده استفاده کنید و از این روش در طول روز چندین بار استفاده کنید، تا درد و عفونت دندان‌ ها کاهش یابد.

می توانید از یک برنامه رژیم غذایی مناسب استفاده کنید که درد را در داخل محل مینای دندان کاهش می دهد. برخی از وعده های غذایی دارای اثرات ضد باکتریایی و ضد التهابی هستند و در نتیجه درد دندان را کاهش می دهند. مصرف موادی از جمله آب نمک، سیر، روغن درخت چای، میخک، استفاده از زنجبیل، پیاز و مواردی از این دست می تواند در تسکین درد پس از درمان ریشه موثر باشد. با توجه به درمان ریشه، مقدار کمی تورم نیز می تواند در سراسر مینای دهان ایجاد شود، که نیاز به مراقبت منحصر به فرد برای کاهش زمان بهبودی آن دارد.

به همین دلیل، پرهیز کردن از ورزش تا چند روز پس از درمان ریشه، بسیار ضروری و مهم است. زیرا در غیر اين صورت درد مینای دندان را تشدید می‌ کند و ممکن است روند بهبودی کند تر شود. تا چند روز پس از درمان از استعمال دخانیات خودداری کنید زیرا مواد شیمیایی موجود در آن با تکنیک بازیابی درمان کانال پایه تداخل ایجاد می‌ کند. بهتر است پس از درمان کانال پایه، استراحت کافی داشته باشید تا زمان ترمیم شما تسریع شود و دوره درمانی کوتاه تری داشته باشید.

هنگام خوردن غذا و وعده های مختلف بهتر است آن را به تکه های کوچک تبدیل کنید تا جویدن برای شما راحت تر شود. اگر هر شکلی از درد غیر معمول وجود دارد، باید به دندانپزشکی مراجعه کنید که بررسی سریع تر آن ها می تواند از بروز مشکلات جدی جلوگیری کند. نکاتی که دندانپزشک به شما پس از این درمان ارائه می کند را کاملاً رعایت کنید و در صورت وجود دردهای طبیعی از مراقبت های پیشگیرانه کمک بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *